Täällä on paljon ihania joulukoristeita ja tokihan sitä piti taas itsellekin jotain kehittää. Aiemmin ajattelin ostavani läheisestä puutarhamyymälästä adventtikranssin, mutta naapuri kysyi haluaisinko käydä hänen kanssaan ostamassa havuja koristeluita varten. No johan tokkiinsa tämä rouva mukaan lähti. Raikkaana ja aurinkoisen aamuna hyppäsimme autoon ja huristelimme parin kilometrin päähän metsäpuutarhalle. En oikeasti osaa sanoa mikä tuo paikka on, mutta siellä siis myydään havuja, havupuita yms. Ja ilmeisesti tekevät myös kunnan metsänhoitotöitä, luulisin. Mukaan tarttui iso nippu kuusen havuja, jotain puolukan varpujen tapaista sekä mistelinoksaksi luulemaani pensaan oksia. Naapuri (hortonomi koulutukseltaan) kertoi, ettei se ole misteli. Mistelissä on soiket lehdet ja tässä on sellaiset terevä kulmaiset (jotka myös pistävät ikävästi) ja punaiset marjat. Vielä ennen askartelemaan ryhtymistä keikka naapuriin puutarhakauppaan hakemaan Oasis-sientä ja jostain syystä mukaan tarttui myös "vähän" muuta tavaraa. Tulos on tässä:

1092048.jpg
kranssi terästettynä näillä ei-misteleillä + puolukanvarvun tapaisilla, kangasnauhalla sekä kahdella jouluisella mansetilla. Koko viritys on kasassa rautalangan avulla.

1092047.jpg
Adventti-aikaa varten väsäsin myös kynttiläasetelman, tällä hetkellä tosin kynttilöiden virkaa hoitavat tyhjät Piltti-purkit. Tämä on rakennettu suorakulmaiseen astiaan, johon olen pohjalle laittanut Oasis-sientä, siihen tökkinyt noita jo edellä mainittuja oksia ja viritellyt asetelmaa tukevammaksi jälleen rautalangalla. Jos olisin arvannut kuinka tämän toteuttaminen tapahtuu, olisin ostanut jotain kivaa kimaltelevaa rautalankaa. Tähän pitäisi saada vielä jollain tapaa kiinni pieniä käpyjä, niitä vaan ei oikein taida rautalangalla saada kovin nätisti kiinni.