Tänä aamuna olen kokenut herätessäni ihmeellisiä asioita. Flunssa ei ole vieläkään kunnolla taittunut, ja syytänkin näistä omituisista toimistani nyt käyttämiäni lääkkeitä, jotka ovat kyllä kaikki ihan normaalia apteekkitavaraa eikä liikaakaan niitä ole tullut nautittua. Mutta jotain erikoista niissä on täytynyt olla. Kun tänä aamuna sain itseni sängystä viime aikaisia kellonlyömiä aiemmin, päätin alkaa siivoamaan. Minä kyllä siivoan normaalin viikkosiivouksen aina silloin kun siltä tuntuu, että jottain tarttis tehrä. Tänä aamuna kuitenkin tapahtui jotain muuta, sitä voisi nimittää jopa suursiivoukseksi. Ja kummallista tässä on vieläpä se, ettei meille ole tulossa vieraita pitkään aikaan, ei ole juhlapyhää tiedossa tai mitään muutakaan mitä perussuomalainen maalaistalon kasvatti olisi tottunut pitämään isomman siivousurakan syynä. Olen kyllä kuullut, että toisinaan jotkut siivoavat ihan muuten vaan vähän reippaammalla kädellä tai jopa pitävät siivoamisesta, minä vain en kuulu heidän joukkoonsa. Noh, siivouttu on ja jotkin paikat jopa kiiltävät jälleen. Ja ei, siivoaminen ei selvästikään ollut minulle tarpeeksi, sillä tekaisin myös pullataikinan kohoamaan. Leipomisesta pidän kyllä kovastikin, joten se ei ole kovin kummallista. Yleensä en vain isompien siivousten jälkeen jaksa moisesta puuhasta innostua, ottaa niin koville tuo imurin yms. heiluttaminen. Sykemittari täytyy selvästikin laittaa seuraavalla kerralla mittaamaan harjoituksen raskaus. Noh, tänä iltana luvassa on siis tuoretta pullaa ja lautapelailua aviosiipan kanssa. Peli on tuossa kuvassa.
1900702.jpg

Miten niin kuvassa on vain sukkia? Peli on ihan selvästi oikeassa takanurkassa, keskitytään nyt vain siihen olleelliseen mistä oli puhekin. Portobello Market tarttui mukaan matkaan ja jopa kassalle asti tällä kertaa. Muutaman kerran olen aiemminkin tuota peliä kaupan hyllyllä katsellut ja hipelöinyt, tällä kertaa siis jopa ostin sen. Meille on viime vuosina noita lautapelejä kertynyt muutama ja aina välillä täytyy, erittäin epäekologisesti tosin, hankkia uusi, sillä vanhat alkavat olemaan liian tuttuja jo. Kerran olemme tuota ehtineet pelata ja vaikutti aika kivalta ja nopealta peliltä. Pelin Suomesta tuominen kotiin osoittautuikin sitten hieman haastavammaksi. Nimittäin tuota kampetta oli muutenkin aika paljon ja tuollainen laatikko varaa matkalaukusta ihan mukavan paikan. Matkaan lähdimme yhden matkalaukun kera ja kotiuduimme kahden laukun kanssa. Mies suhtautui yllättävän rauhallisesti. Itse tosin lentoa edeltävänä iltana mietin hetken jos toisenkin laukkujen pakkaamista, sillä kilorajat tulivat uhkaavasti vastaan, vaikka molemmat laukut olivat kevyitä. Joten ehkä sitä tavaraa tuli sitten vähän muutakin mukaan kuin yksi peli. Mistä päästäänkin noihin sukkiin vihdoin ja viimein.

Kukan vieressä olevat sukat ovat toiset kappaleet Step-langasta ja vieläkin siitä kerästä taitaisi riittää yhteen lasten sukkiin lankaa. Näissä toisissa Step-sukissa muuten nuo raidat osuivat paremmin kuin edellisissä, tällä kertaa ne jopa hahmottaakin sukista. Edessä on värikkäämmät sukat, jotka aloittelin reilu viikko sitten. Näitä sukkia olen tehnyt 2,5mm puikoilla ja kuvittelin myös sellaiset kotoani löytäväni, joten keräsin silmukat hakaneuloille ja keskeneräinen sukka lankoineen vain laukkuun. Käyttämäni puikot kaivelin äitini varastosta, joten myös jätin ne sinne. Tässä päivänä eräänä kävin paikallisessa lankakaupassa vartavasten puikot hakemassa, jotta saisin nämäkin sukat valmiiksi. Hieman mietityttää noiden ohuiden bambupuikkojen kestävyys.

1900813.jpg

Regia Bamboo Color, 45 % bambu, 40 % uusi villa, 15 % polyamidi. Tykkään langasta ja värikin on kiva, tosin sukkia isompaa työtä en lähtisi näin värikkäästä langasta tekemään, ei ole minun juttuni (enää, joskus on sitäkin kokeiltu).