Vuosi sitten tilasin kangastukku.comista ulkoilukankaita tyttären talvihaalariin ja miehen hiihtopukuun. Haalari tuli nopeasti valmiiksi, mutta miehen hiihtopuku olikin vähän pidempi projekti. Housut valmistuivat jo viime talvena ja itse kävin niillä koehiihdot vetämässä, hyvin toimivat murtsikkaladulla :). Vihdoin tänään sain takin valmiiksi, sekin aikaasaaminen otti taas turhan paljon aikaa, ehti nimittäin roikkumaan eteisessä henkarissa päällisosa ja vuori erikseen melkein viikon. Mutta tässä takki edestä:

1027016.jpg

1027018.jpg
...ja takaa. Kaava on Suuri Käsityö-lehdestä 4/2005 ja mallia olen muokannut sen verran, että leikkasin selkäosan kahteen osaan ja tein "tuuletusluukun" taakse, tuon reunaan on myös heijastinnauha kiinnitetty. Ylimmäiset saumat (hihojen raglansauma, mustien koristeraitojen saumat) ovat teipatut, jottei niistä kosteus ihan heti sisääntihkuisi. Toivottavasti teipit pitävät, takki nimittäin tulee joutumaan ahkeraan pesuun hiihtokauden alettua. Värit ovat miehen valitsemat ja housutkin on tuohon tehty, tosin jo viime talvena.

Tulokseen olen kohtuullisen tyytyväinen, yleensä hermo kiristyy vetoketjuja ommellessa ja varsinkin taskunsuihin laittamani vetoketjut aiheuttivat ärinää ja murinaa. Ja jokunen sauma on vähän mutkalla, mutta sehän ei kauas näy (enkä lähikuvia ota! :)).