Viime viikolla neulomisen tuska iski eräitä lankoja odotellessa ja varastossa olleista langoista syntyi paita tyttärelle.

1071504.jpg
Paitaan käytin kaksi 100 g:n kerää Novitan Tennesee lankaa, jotka sain syksyllä tuliaisiksi Suomesta. Joten niistähän syntyy tyttärelle paita, mitäs muutakaan. Ohje on vähän omasta päästä ja tyttöä mittaillen tehty. Etu- ja takakappaleissa taitaa olla 70s  kummassakin ja resorit ovat tehty 3,5 puikoilla, muuten neulottu 4:n puikoilla. Lanka kului tuohon kaikki ja piti vähän jo mielikuvitustakin käyttää, miten sain kauluksen pääteltyä. Värit eivät ole ne ehkä kaikkein tyttösimmät, mutta hyvin tuo näytti neidille kelpaavan. Sopiva paita kotitouhuihin, kun vaarana on vähän sotkua.

1071502.jpg

Kylmempien ilmojen myötä kaipasin itselle uutta pipoa ja sen tein eilen:

1071497.jpg

Ensimmäinen neulomani pipo (ja sen kyllä huomaa), mutta ei varmastikaan viimeinen. Pitää tehdä yksi kokonaan palmikoilla, yksi joustinneulepipo, pitää olla punainen pipo, pitää olla musta pipo ja ja ja... Olen pipokoukussa.

Lanka on joku mikälie-villalanka, paikallisen kaupan oma merkki. Vyöte on tyttären käsissä lähtenyt, joten paksuudesta ei mitään tietoa. Neuloin tuon nelosen pyöröpuikoilla ja silmukoita loin  108. Mahtuu mukavasti, jopa vähän väljästi, 57-58 kokoiseen päähäni.

Yläosa on vähän hassu, kun puikot olivat pitkät ja niillähän en osannutkaan siististi loppua tehdä. Ja sukkapuikkojen ollessa vielä kaupassa otin virkkuukoukun käteen ja sillä tein reiän päällä umpeen. Eiköhän tuo nyt arkikäytössä vältä. Vähän pitäisi ehkä vielä reunaa pidentää, mutta katsotaan sitä sitten joskus myöhemmin.

Lisäyksiä, tuota reunaa en enää saa lisättyä ainakaan valkoisella langalla, kun loppu kului tyttärelle tekemääni pipoon.