Tällä kertaa tyynyliinoja toteutin ommellen eivätkä ne edes tulleet meille, joten ei pääse tuo puolisko miettimään mihin kaikkeen niitä niin paljon mahdetaan tarvita.Näitä tällaisia tein kaksin kappalein ja nyt ovat jo postia varten paketoitu. Tuossa on itse asiassa kangas nurinpäin, mutta toiveena oli tuo harmaa puoli ylöspäin eikä se tuossa kankaassa mitään haittaa. Satiiniahan tuo on, mutta nyt taas lehdet ovat mukavasti hohtavat. Koko 40x40cm.Saman kokoinen ja tyylinen tyynyliina, mutta tällä erää se satiini päälle päin ja hieman erilaiset napit.

Ja sitten harjoittelin tilkkujen hyödyntämistä ja totesin edelleen tarvitsevani harjoitusta, ei ihan tullut 40x40cm, vaan 38x38cm... miten lie nyt noin päässyt käymään. Sopivat napit olivat loppu eikä vetoketjujakaan varastossa ole, niinpä tein tähän nukkumatyynyistä tutun sisäkäänteen. Aika kiva tuli noinkin. Nämä kaksi viimeistä lähtevät yllätyksenä teekkariveljelleni, jolla on tosin varsin tarkka maku (kuten myös minulla, äidiltä perittyä), mutta uskon noiden ilahduttavan ja käyttöön pääsevän.

Muutenkin ompelutöitä tuntuu taas riittävän, pitäisi kahdet housut muokata pidemmiksi, kaupan housut ovat minun varrelle yleensä aina liian lyhyet. Kääntövaraa näytti näissä housuissa sen verran olevan, että ne saan itselleni sopiviksi tuunattua. Jos ei näytä tulevan hyvät, niin saatanpa vetäistä niistä sitten 3/4-housut saappaiden kanssa käytettäväksi.  Ja sitten harvinaista herkkua itselleni, saan lyhentää housut! Miehellekin pitäisi yhdet housut lyhentää. Kankaitakin pitäisi ostaa ja jakkupuku töihin vääntää. Sekä 1-2 siistit housut ja jokunen paita... (mistä ihmeestä löydän aikaa taas tähän kaikkeen?) Helmikuun alussa istun uuden työpöydän ääressä lähes kahden vuoden kotiäitiyden jälkeen ja siinä pestissä ei aina farkuilla pärjää, joskin toisinaan kumpparitkin taitavat jalkoihin päästä.

Olen minä neulonutkin, mutta en vielä päätellyt enkä kuvannut, ehkä huomenissa voisin koittaa kuvata, taas kerran yhden pipon. Meidän perheen pipokiintiö taitaa olla aika täysi nyt. Tosin edelleen on lankoja pyörimässä ja jotain niistäkin pitäisi tehdä... Ja epäilen, että tulen tarvitsemaan lapasiakin tuosta kuun vaihteesta eteenpäin, taitaa olla paras pakkasaika Keski-Suomessa tuolloin. Olikohan tässä riittävästi tietoja Kukalle? Silmänisku