Miehelle joululahjaksi tekemästä paidasta jäi lankaa ihan reilusti yli, kun lankaa tilasin reilusti. Nyt siitä sitten muotoitui tyynyliina sohvaa koristamaan.
1449785.jpg
Kunhan tuo vielä tyynyn päälle pääse, niin kokoa on n. 40 cm x 40 cm. Ihan perustyö sileää neuletta, ilman kikkailuja. Koristeeksi ja sulkimeksi kolme nappia. Tänä iltana pääsee käyttöön.

Mutta jottei lankavarasto liian paljon pienenisi, kulutettujen neljän kerän tilalle ostin tänään kolme kerää uutta lankaa. Näistä pitäisi aikaansaada huivi kesän juhliin. Ja vielä pitsineuletta. Joka on välillä tuskainen laji minulle. Mutta viikkoja on vielä onneksi edessä ennen ensimmäisiä juhlia, jossa tuota ajattelin käyttää. Tosin juhlia ennen pitäisi aikaansaada kolttukin, kaavan siihen tänään tilasinkin, Voguen kaavamallistosta *oooh* (ei oikeasti ollut kovin paljon kalliimpi kuin Burdan kaavat ja paremman näköinen asu). Vielä kun siihen kankaan jostain löydän, lähikangaskaupan hyllyt eivät siinä auttaneet.
1449787.jpg
Kyseessä on kuvan mukaan Lang Yarnsin Thalja. Lanka on 70 % viskoosia, 20 % mohairia ja 10 % polyamidia.  Ja värikin on kuvassa aikalailla kohdallaan.

Tulipa vielä blogin ilmettäkin vaihdettua, kielo on lempikukkani ja täällä ovat ensimmäiset kunnon lehdet jo esiin pistäneet. Vielä kun kukkimassa näkisi. Ja toivon, että Suomeen kesänkorvalla taas saapuessani pääsisin kotosalla eräässä tietyssä paikassa näitä ihanuuksia näkemään. Maalaisromantiikkaa on siinä paikka pullollaan.